1- انرژي خورشيدي فراوانترين منبع انرژي روي زمين است و چيزي حدود 173 هزار تراوات انرژي خورشيدي به طور مداوم به زمين ميرسد که اين مقدار 10هزار بار بيشتر از کل مصرف انرژي در جهان است.
2- اولين سلول خورشيدي سيليکوني سال 1954 در آزمايشگاه بل ساخته شد. 26 آوريل همان سال نيويورکتايمز اين موضوع را با عنوان زير اعلام کرد: «آغاز يک دوران جديد، تحقق يکي از محبوبترين روياهاي انسان؛ بهرهبرداري از انرژي تقريبا بيحد و حصر خورشيد براي استفاده در تمدن».
3- صنعت فضا اولين جايي بود که در آن از انرژي خورشيدي استفاده شد. در آغاز دهه ميلادي 60 اين صنعت شروع به استفاده از انرژي خورشيدي در فضاپيماهاي خود کرد. جالب است بدانيد اولين قمر مصنوعي ساخته دست انسان که به سلولهاي خورشيدي براي توليد انرژي مجهز بود، به عنوان قديميترين ماهواره ساخته دست انسان در اين مدار باقي ماند.
4- بيشترين تقاضا براي انرژي خورشيدي، در تمام دوران بهرهبرداري آن، در ايالات متحده امريکا بوده است. به عنوان مثال، در سه ماه اول سال 2012 در مقايسه با سه ماه قبل آن، نصب پنلهاي خورشيدي در اين کشور 85 درصد بيشتر بود. همچنين ايالات متحده امريکا با استفاده از 3300 مگاوات انرژي خورشيدي در تاسيسات خود در همان سال، رتبه چهارم را در بازار انرژي خورشيدي در جهان دارا بود.
5- انرژي خورشيدي به طور فزايندهاي به يک انرژي کمهزينه و مناسب تبديل شده و از نظر صرفهجويي در هزينه مصرف انرژي خانوادهها بسيار مقرون به صرفه است. با توجه به اهميت فرايند توليد انرژي خورشيدي و نصب پنلهاي آن، اگرچه هزينههاي آن تقريبا چشمگير است، اما در يک محاسبه کلي ميتوان چنين نتيجه گرفت که هزينه تمامشده براي مصرفکنندگان نسبت به مصارف سنتيتر انرژي کمتر است.
6- بزرگترين پروژه انرژي خورشيدي جهان در بيابان موهاوي کاليفرنيا در دست ساخت است. اين پروژه عظيم متکي به تکنولوژي موسوم به انرژي حرارتي خورشيدي است که با انعکاس نور خورشيد از طريق 350 هزار آينه نوري روي يک ديگ آبجوش به توليد انرژي گرمايي و نوري منجر ميشود. انتظار است که اين پروژه انرژي مورد نياز 140 هزار خانه را تامين کند.
منبع: مجله دانش بنیان
ارسال به دوستان